Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- افرادی که مشمول خدمت سربازی هستند و نیاز به خروج از کشور باید وثیقه بگذارند که در این گزارش به بیان میزان وثیقه، شرایط آن و... می‌پردازیم. تاریخ انتشار: 22:00 - 08 مهر 1398 - کد خبر: ۵۵۴۱۷۱

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، سربازی و یا همان خدمت نظام وظیفه عمومی سربازی در ایران به خدمت سربازی عمومی گفته می‌شود که بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تمام مردان بالای ۱۸ سال ایرانی، به جز مواردی که استثنا شده‌اند، باید به خدمت سربازی بروند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گذراندن دوره سربازی برای تمامی مشمولین اجباری است و مشمولین قبل از پایان این دوره از انجام هرگونه خدمات دولتی و استفاده از برخی خدمات شهروندی بازداشته می‌شوند.

اما افرادی که مشمول خدمت سربازی هستند و نیاز به خروج از کشور باید وثیقه بگذارند که در این گزارش به بیان میزان وثیقه، شرایط آن و... می‌پردازیم.

در چه صورتی در صورت مشمولیت سربازی می‌توان از کشور خارج شد؟

همانطور که می‌دانید مشمولان نظام وظیفه در صورتی که دارای معافیت تحصیلی باشند می‌توانند از کشور خارج شوند. مجوز خروج کشور برای مشمولان نظام وظیفه دارای زمان مشخصی است. مشمولان نظام وظیفه در صورت دارا بودن شرایط لازم برای خروج از کشور، می‌بایست وثیقه مورد نظر را نزد سازمان وظیفه بسپارند تا ضمانتی برای برگشت آن‌ها وجود داشته باشد.

نکته بسیار مهم این است که افرادی که دارای غیبت هستند حق خروج از کشور را ندارند.

نحوه ثبت درخواست خروج از کشور

اگر دارای معافیت تحصیلی هستید می‌توانید با مراجعه به سامانه خدمات الکترونیکی نیروی انتظامی نسبت به ثبت درخواست خروج از کشور خود اقدام نمایید. پس از ثبت درخواست خود و مشخص کردن نوع سفر و تاریخ لازم است اشتغال به تحصیل شما از سوی دانشگاه تایید شود. پس از تایید اشتغال به تحصیل نیاز است نسبت به پرداخت وثیقه خروج از کشور خود اقدام نمایید. پس از پرداخت وثیقه، مجوز خروج از کشور برای شما مشمولان صادر می‌گردد.

میزان وثیقه خروج از کشور

افرادی که دارای معافیت از خدمت سربازی و یا کارت پایان خدمت سربازی هستند برای خروج از کشور نیازی به مجوز از سوی سازمان نظام وظیفه ندارند. اما کسانی که دارای معافیت موقت یا معافیت تحصیلی هستند برای خروج از کشور لازم است از سازمان نظام وظیفه عمومی مجوز خروج از کشور را دریافت کنند. برای دریافت مجوز خروج از کشور برای مشمولان نیز سپردن مبلغ نقدی یا ضامنت نامه بانکی به عنوان وثیقه الزامی می‌باشد. میزان مبلغ وثیقه با توجه به نوع سفر از ۳۰ میلیون ریال تا ۲۰۰ میلیون ریال متفاوت می‌باشد.

مقدار وثیقه برای خروج از کشور با توجه به نوع سفر

وثیقه خروج از کشور برای افرادی که برای ادامه تحصیلی به خارج از کشور سفر خواهند کرد ۲۰۰ میلیون ریال، برای سفر سیاحتی۱۵۰ میلیون وجه نقد، حج تمتع یا عمره و همچنی عتبات عالیات نیز اگر با هماهنگی ستاد عمره دانشجویی و دانش آموزی باشد از طرف همین ستاد نیز ضمانت خواهد شد، فرزندان مامورین ثابت دولتی در خارج از کشور از سوی وزارت امور خارجه ضمانت می‌شوند و نیازی به سپردن وثیقه نخواهند داشت، در صورتی که دانشجویانی که در دانشگاه‌های داخلی مشغول به تحصیل می‌باشند، به منظور استفاده از فرصت مطالعاتی، ارائه مقاله و سفر‌های دیگر علمی بخواهند از کشور خارج شوند تنها مبلغ ۵ میلیون تومان را به عنوان وثیقه یا ضمانت بانکی ارائه می‌دهند، اگر مشمولان برای ادامه تحصیل یدر مقطع کارشناسی ارشد و بالاتر قصد خروج از کشور را داشته باشند مبلغ وثیقه‌ای که می‌بایست پرداخت نمایند ۱۵ میلیون می‌باشد،

خروج در سایر موارد نیز با پرداخت ۱۵ میلیون تومان وجه نقد یا ضمانت نامه بانکی انجام خواهد شد.

مبلغ وثیقه برای نخبگان
خبر خوش برای نخبگان این است که با معرفی بنیاد نخبگان نیرو‌های مسلح، این افراد نیازی به دادن وثیقه یا ضمانت بانکی ندارند. نخبگان می‌توانند با تعهد کتبی اقوام درجه یک از کشور خارج شوند.

نحوه پس گرفتن وثیقه خروج از کشور پس از بازگشت

مشمولان باید پس از ورود به کشور باید در مدت محدودی ورودشان را ثبت نمایید. بدین منظور لازم است به پلیس + ۱۰ مراجعه کرده و مدارک خود را ارائه کنند.

اگر ورود به کشور ثبت نشود چه عواقبی دارد؟

گاهی مشمولان فکر می‌کنند همین که به کشور در موعد مقرر بازگشته اند کافیست. سازمان نظام وظیفه الزام داشته است که کلیه مشمولان پس از بازگشت باید ورود خود را به اطلاع سازمان برسانند. در صورت عدم معرفی به موقع یا عدم بازگشت به کشور در موعد مقرر برای شما محدودبت‌هایی در نظر گرفته می‌شود. این محدودیت‌ها شامل ظبط وثیقه خروج از کشور به نفع دولت و عدم صدور مجوز خروج از کشور به مدت ۶ ماه الی یک سال می‌باشد. حتی در برخی از موارد ممکن است به مراجع قضایی ارجاع داده شوید.

بر اساس ماده ۳۵ قانون، کسانی که دارای مدرک دیپلم هستند، حداکثر به مدت یک سال پس از فراغت از تحصیل، اگر در یکی از دانشگاه‌ها و موسساتی که مورد تایید وزارت علوم و یا بهداشت است، پذیرش گیرند می‌توانند از گواهی اشتغال به تحصیل بهره‌مند شوند. البته به شرطی که غیبت غیر موجه سربازی نداشته باشند. اگر دیپلم را بعد از سن ۱۸ سالگی بگیرید باید وثیقه تهیه کنید.

اگر قبل از سن مشمولیت دیپلم را گرفته باشید، تا زمان مشمول شدن می‌توانید بدون تهیه وثیقه از کشور خارج شوید.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سربازی وثیقه مشمولان سربازی نظام وظیفه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۹۹۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ حقیقت حیرت‌انگیز درباره عنکبوت‌ها که باید بدانید

احتمالاً خیلی از ما از عنکبوت‌ها می‌ترسیم، اما باید بدانید که این همسایگان ترسناک – که عمدتاً در هر جایی یافت می‌شوند – بسیار برای طبیعت مفید هستند. این حشرات همچنین ویژگی‌هایی حیرت‌انگیز دارند و دانشمندان برای قرن‌ها تلاش کرده‌اند تا از رموز مرتبط با این ویژگی‌ها پرده بردارند. در این مقاله برخی از ویژگی‌های خاص عنکبوت را می‌خوانیم.

۱- همه عنکبوت‌ها تار نمی‌سازند

براساس تحقیقات، بیش از چهل هزار نوع عنکبوت در دنیا وجود دارد که تنها نیمی از آن‌ها قادر به ساختن تار هستند. روزانه ۲۵۰ حشره در هر تار به دام می‌افتد. تار تنیده‌شده سرشار از ویتامین K است که به انعقاد خون و توقف خونریزی کمک می‌کند. یونانیان و اهالی روم بوستان از تار عنکبوت برای جلوگیری از خونریزی و پانسمان زخم استفاده می‌کردند.

۲- تار عنکبوت از فولاد قوی‌تر است!

به گزارش دیجیاتو، تار عنکبوت از پنبه سبک‌تر و تا هزار برابر نازک‌تر از یک تار موی انسان است. بااین‌حال، تار از مقاومت بسیار بالایی برخوردار بوده که واقعاً حیرت‌انگیز است. شاید مقایسه تار عنکبوت با فولاد عجیب به‌نظر بیاید، اما جالب است بدانید که اگر فولاد را به‌اندازه تار عنکبوت نازک و سبک کنیم، مقاومتی که از خود نشان می‌دهد کمتر از تار عنکبوت است!

هرچند ممکن است تار به‌اندازه فولاد سخت نباشد، اما استحکام کششی آن در تحمل وزن بیشتر است. مطالعات در دانشگاه «بریستول» نشان داده است که تار عنکبوت پنج برابر قوی‌تر از تار فولادی با همان قطر است.

علاوه‌براین، تار عنکبوت بسیار کشسان است و تا چهار برابر طول اولیه خود کشیده می‌شود – بدون آنکه پاره شود؛ درحالی‌که تار فولادی با همان قطر چنین قابلیتی ندارد.

تار عنکبوت می‌تواند تا دمای منفی چهل درجه نیز استحکام خود را حفظ کند.

محاسبات نشان می‌دهد که یک تار با قطر مداد از چنان استحکامی برخوردار است که می‌تواند یک هواپیمای بویٔینگ ۷۴۷ را بکشد. البته این یک فرضیه بوده و هنوز مورد آزمایش قرار نگرفته است، اما اعداد و ارقام از موفقیت‌آمیز بودن این آزمایش خبر می‌دهند.

۳- عنکبوت‌ها برای هر هدفی یک نوع تار می‌بافند!

برخلاف سایر حشرات که قابلیت تنیدن تنها یک نوع تار را دارند، عنکبوت‌ها می‌توانند انواع مختلفی تار برای اهداف متفاوت تولید کنند. دانشمندان می‌گویند هیچ‌کس هنوز نمی‌داند دقیقاً چند نوع تار عنکبوت وجود دارد، اما محققان چند دسته اصلی برای ساختار تار شناسایی و دسته‌بندی کرده‌اند و باور دارند هر عنکبوت تا هفت نوع مختلف تار می‌سازد.

عنکبوت‌ها مانند کارخانه‌های تولید ابریشم هستند. در داخل بدن آن‌ها، نوعی پروتیٔین به‌صورت مایع در غلظت بالا ذخیره می‌شود و پس از آنکه از بدن عنکبوت به‌منظور تنیدن تار خارج می‌شود، تبدیل به نخ‌های جامد از جنس ابریشم می‌شود.

تارها با اهداف خاصی تنیده می‌شوند. برای مثال، اگر عنکبوت بخواهد حشراتی را جذب کند که بزرگ‌تر هستند، از نوعی ابریشم تولیدشده در بدنش استفاده می‌کند که کشسانی بیشتری دارد.

اگر وجود باکتری یا قارچ در محیط، سلامت ساختار تار را تحت تأثیر قرار دهد، عنکبوت از نوعی پروتیٔین خاص در بدن خود برای تنیدن تار استفاده می‌کند که قابلیت زدودن قارچ و باکتری را با مرطوب نگه‌داشتن تار دارد.

۴- همه قسمت‌های تار چسبنده نیست

ساختار یک تار عنکبوت بزرگ را تصور کنید؛ تارها عمدتاً چندضلعی‌های هم‌مرکز هستند که توسط تارهای کوتاه‌تر به‌هم متصل شده‌اند. عنکبوت‌ها در ساخت هر قسمت از تار عمدتاً از انواع مختلف پروتیٔین در بدن خود استفاده می‌کنند. پس لزومی ندارد که تمام قسمت‌های یک شبکه تار چسبنده باشد.

قمست‌های چسبنده تار از نوعی پروتیٔین در بدن عنکبوت ساخته می‌شود که از چسب‌های پلیمری قوی‌تر هستد.

عنکبوت‌ها عمدتاً مرکز تار را با پروتیٔین‌های نچسب می‌سازند تا خود به‌راحتی در آن ناحیه مرکزی حرکت کنند. اگر عنکبوت نیاز به حرکت روی نواحی چسبنده داشته باشد، روی پنجه‌های پاهای خود راه می‌رود که به تار نمی‌چسبند!

۵- عنکبوت‌ها اغلب هر روز تار خود را جایگزین می‌کنند

بسیاری از عنکبوت‌ها هر روز تار خود را تعویض و با تار جدیدی جایگزین می‌کنند. این کار بسیار انرژی‌بر بوده و گاهی عنکبوت تمام روز را مشغول جایگزینی تار است. هرچه تار بزرگ‌تر باشد، حشرات بیشتری به دام می‌افتند و عنکبوت‌ غذای بیشتری برای خوردن دارد، اما از سویی دیگر، جایگزینی هر روز آن نیز کار دشوارتری است.

۶- عنکبوت‌ها تار خود را مانند گیتار کوک می‌کنند

تار تنیده‌شده نسبت به هر ارتعاشی بسیار حساس است، زیرا عنکبوت به کمک همین ارتعاش از به دام افتادن حشرات در آن به‌عنوان وعده غذایی یا وجود شکارچی‌ها آگاه می‌شود.

دانشمندان در سال‌های اخیر دریافته‌اند که عنکبوت‌ می‌تواند تار را مانند گیتار کوک کند؛ به این معنا که کشش ریسمان‌های ابریشم میان اتصالات آن‌ها در تار را تنظیم کند! اگر تارها محکم شده باشند، ارتعاش کمتری احساس می‌شود. اندام‌های میکروسکوپی که روی پاهای عنکبوت هستند، به او اجازه می‌دهند که ارتعاشات را حتی تا حد نانومتری احساس کند.

این حشرات خارق‌العاده حتی قادرند دلیل آنچه سبب ارتعاش تار شده است، حدس بزنند. نوع ارتعاش به‌وجودآمده اطلاعات ارزشمندی را در اختیار عنکبوت قرار می‌دهد. عنکبوت‌ها خودشان گاهی تار را به ارتعاش درمی‌آورند تا کیفیت آن را بررسی و ارزیابی کنند. اگر کیفیت تار موردتأیید آن‌ها نباشد، تار را جایگزین کرده یا آن را مجدداً کوک می‌کنند.

۷- استحکام تار به نور، دما و رطوبت محیط بستگی دارد

هرچند که تارها بسیار مستحکم و قوی هستند، اما استحکام آن‌ها تحت تأثیر نور، دما و رطوبت محیط متغیر است.

دانشمندان کشف کرده‌اند که نور فرابنفش بر میزان چسبندگی تار تأثیر مستقیم دارد. عنکبوت‌هایی که در نواحی مانند باغ با تابش مستقیم آفتاب زندگی می‌کنند، تارهایی مستحکم‌تر و مقاومت‌تر در برابر تابش خورشید تولید می‌کنند. درعوض، عنکبوت‌های شب‌زی که در شب تار می‌تنند، تارهای نازک‌تری دارند که از مقاومت کمتری برخوردار است.

۸- تنیدن تار تنها برای به دام انداختن حشرات نیست

شاید همه ما تصور کنیم تار عنکبوت برای به دام انداختن حشرات است؛ اما این تنها هدف عنکبوت در تنیدن تار نیست. گونه‌های مختلف عنکبوت با اهداف مختلف تار تولید می‌کنند. برخی با استفاده از تار، محفظه‌های تخم‌مرغ‌شکل می‌سازند تا از آن به‌عنوان پناهگاه برای خود استفاده کنند.

هدف برخی دیگر، جلوگیری از جریان باد است. درواقع عنکبوت تار می‌سازد تا سرعت باد را در محل زندگی کوچک خود کاهش دهد.

درنهایت گونه‌هایی از عنکبوت نیز هستند که از تار خود همانند نردبان استفاده کرده و مهاجرت می‌کنند. آن‌ها تار می‌سازند تا روی آن حرکت کرده و به نقاطی دیگر بروند.

۹- برخی عنکبوت‌ها آبشش دارند!

گونه خاصی عنکبوت در اروپا و آسیا وجود دارد که تمام عمر خود را زیر آب می‌گذراند. این گونه خاص در زیر آب تارهایی می‌سازد که به گیاهان آبزی وصل می‌شود و تا سطح آب ادامه پیدا می‌کند. 

عنکبوت روی این تارها حرکت کرده، خود را به سطح آب می‌رساند و قسمت توپی‌مانند پشت خود را از آب بیرون می‌آورد تا حباب‌های هوا را میان موهای ریز بدن خود جمع کند و پس از آنکه به درون آب بازگشت، از آن برای نفس‌کشیدن استفاده کند.

دانشمندان اخیراً دریافته‌اند که این گونه خاص می‌تواند اکسیژن موجود در آب را نیز جذب کند. پس آن‌ها به‌نوعی آبشش دارند و با استفاده از این روش می‌توانند برای یک روز کامل درون آب بمانند.

۱۰- حشرات خودشان به‌سمت تار جذب می‌شوند

تاری که عنکبوت تهیه می‌کند، در نور فرابنفش بسیار درخشان و زیباست. اکثر حشراتی که عنکبوت آن‌ها را می‌بلعد نیز قادرند نور فرابنفش را ببینند و به‌سمت آن جذب شوند.

پس حشرات خودشان به‌سمت تار می‌آیند و در آن به دام می‌افتند. این یک توانایی خارق‌العاده است که عنکبوت تنها با تنیدن تار حشرات موردنظر خود را به‌سمت خانه‌اش می‌کشد اما بااین‌حال، برای خود عنکبوت نیز خطرناک است. هرچه تار بزرگ‌تر باشد، درخشش آن در فرابنفش بیشتر بوده و احتمال آن که خود عنکبوت توسط شکارچی‌هایش بلعیده شود نیز بیشتر است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ۱۰ حقیقت حیرت‌انگیز درباره عنکبوت‌ها که باید بدانید
  • پیکر مرزبان شهید در بانه تشییع شد
  • دیدار استاندار با خانواده معزز شهدای حادثه تروریستی سیب و سوران در حوزه سیستان
  • بدون خروج نیروهای پشتیبانی سریع ازمنطقه‌های اشغالی صلحی درکارنیست
  • حذف معافیت مشمولان بالای ۳۵ سال از برنامه هفتم
  • جذب امریه سربازی در سازمان جهاد دانشگاهی خواجه نصیر
  • حمایت از ۵۱۶ هزار فرزند یتیم و محسنین در کشور
  • اقدامات لازم برای خروج اتباع غیرمجاز استان تهران از کشور در حال انجام است
  • حذف معافیت مشمولان ۳۵ ساله و دارای دو فرزند
  • معافیت مشمولان ۳۵ساله و دارای ۲فرزند از قانون بودجه حذف شد